Penat bagaimana mengurus emosi, tenaga & tekanan dalam menempuhi alam dewasa - Alizi Alias (Iman Publications Sdn Bhd, 2022)
Rasa macam baru semalam hari Jumaat, esok dah Isnin, kena masuk kerja semula. Sekali lagi perlu menempuh minggu yang panjang. Rupanya menjadi dewasa tidak mudah. Penat, emosi kacau dan adakalanya rasa hilang arah. Tenggelam dalam rutin harian sehingga kita sendiri tidak tahu, apakah makna semuanya lagi. Situasi ini sebenarnya sesuatu yang sangat normal masa kini. Keadaan di mana kita berada di tengah-tengah; tidak sepenuhnya merasakan kebahagiaan tetapi tidak pula sehingga rasa menderita. Melalui buku ini, Dr Alizi merungkaikan fenomena languishing yang berlaku kepada hampir setiap individu dalam menempuh alam dewasa. Seterusnya beliau membentangkan secara terperinci formulasi yang telah dibangunkan oleh pakar psikologi bagi mengatasi masalah ini supaya hidup kita jadi lebih bermakna.