Sultan 'Ala'uddin Suleiman Shah payung kesentosaan Negeri Selangor - Muhamad Adha Abd Jalil (Akademi Jawi Malaysia Sdn Bhd, 2021)
Buku Sultan 'Ala'uddin Suleiman Shah ialah sebuah biografi bersejarah Sultan Selangor ke-5, Sultan 'Ala'uddin Suleiman Shah (1865-1938) yang merakam kehidupan baginda Sultan sejak dari kezahirannya ke dunia hinggalah kemangkatan baginda pada 1938. Adapun buku ini memaparkan ketokohan baginda Sultan sebagai penguasa negeri Selangor dan kealiman baginda dalam perihal agama sehingga menjadikan negeri Selangor dilimpahi kema'muran dan kesentosaan sewaktu pemerintahan baginda Sultan. Buku ini dilengkapi dengan gambar-gambar bersejarah yang istimewa dan nadir, serta penemuan beberapa bukti sejarah baharu hasil usaha dan ketekunan pengarang, Muhamad Adha Abd Jalil (Ku Alam) yang membuat rujukan di pelbagai institusi serta menemubual kaum kerabat yang sempat ditemui sebelum berakhirnya hayat mereka.