Perempuan-perempuan berbudi dalam Al-Quran - Syaari Ab Rahman; Nurul Suhadah Shuib (Iman Publication Sdn Bhd, 2022)
Kita ingin jadi yang lebih baik dan kita ingin berbudi kepada orang-orang di sekeliling kita. Tetapi, siapakah inspirasi al-Quran untuk kita teladani? Hakikatnya, Al-Quran telah membawa kisah Ibu Maryam yang bercita-cita tinggi saat menguruskan rumah tangganya. Kisah Khawlah dan Ummu Kulthum binti Uqbah yang berusaha keras dan berani bertanya ketika menuntut ilmu. Kisah dua perempuan Madyan yang menjaga kemuliaan diri saat keluar bekerja. Kisah Permaisuri Saba' yang berfikir panjang dan kritikal membuat keputusan dalam memimpin negara. Penulis membawakan kisah-kisah perempuan dalam Al-Quran yang berbudi di pelbagai relung kehidupannya. Ia memberi inspirasi dan ibrah kepada perempuan zaman kini agar hidup lebih bermakna.