Ashaari Muhammad tujuh tahun di luar negara - Abdul Latip Talib 1954- (Latip dan Keluarga Enterprise, 2017)
Bermula pagi pertama di Bandar El-Minya, matahari seolah-olah gembira menyambut warga Arqam yang mengunjunginya. pagi jumaat itu, Sang Suria menghadiahkan mereka sinar cahaya yang sangat mempesonakan. Bertebarannya cahaya menerobos ke seluruh pelusuk Bandar El-Minya, memperlihatkan pemandangan indahnya. Tampak jelas betapa cantiknya ciptaan Tuhan. Turut dipertontonkan adalah kehidupan masyarakat setempat. Berawal-awal waktu memulakan aktiviti mereka untuk mencari rezeki. begitu pun, kerana waktu masih pagi benar, kebanyakan kedai-kedai yang ada masih belum dibuka.