Perjalanan Muhammad menuju sempurna menelusuri proses yang dilupakan dalam membentuk peribadi - Khubaib Akhi (Iman Publication Sdn Bhd, 2022)
Muhammad SAW adalah cita-cita kita semua. Peribadinya adalah lambang kesempurnaan seorang manusia. Mampukah kita menjadi seperti Baginda? Baginda sempurna empatinya, tetapi ia bukan tumbuh sekelip mata. Baginda sempurna sabarnya, tetapi ia bukan muncul secara magikal. Baginda sempurna tawakkalnya, tetapi ia bukan terjadi satu malam. Kesempurnaan itu terbentuk melalui suatu proses nyata dan terperinci yang ditetapkan Allah SWT. Melalui buku ini, Khubaib Akhi menawarkan jalan yang praktikal dan sistematik bagi mencapai kesempurnaan keperibadian Nabi SAW. Bukan sekadar retorik dan cakap kosong, penulis berusaha mengadunkan wahyu yang suci dengan sains kemanusiaan yang terperinci. Dengan itu, terbentanglah jalan untuk meneladani Sunnah Baginda SAW.