Pertempuran di hutan daripada catatan pertempuran sebenar - Mohd Rani Abdul Rashid Dato' (Patriots Publishing, 2022)
Terkandung dalam buku ini catatan dan biografi wira negara kita, Dato' Mohd Rani Abdul Rashid dalam usaha beliau dan rakan-rakan pasukan keselamatan negara yang lain menentang pengganas komunis. Buku ini turut merekodkan riwayat para pejuang 69 Komando yang telah gugur. Tinta buku ini menjerit payah dan susah mereka yang bersama dengan Dato' Mohd Rani menghadapi lebih 9 pertempuran di hutan menentang keganasan pasukan komunis. Mereka rela hidup bermakan peluru, hidup jauh daripada keluarga dan taulan, hidup memerah keringat di tengah belantara demi agama, bangsa dan negara. Walau 30 tahun telah berlalu sejak kisah ini terlukis dalam sejarah, buat julung kalinya ia dikongsikan dalam buku Pertempuran di Hutan, dengan harapan anak bangsa kita tidak akan lupa jasa pahlawan yang tumpahnya darah mereka, menjadi saksi kemakmuran kita sejagat.