100 PERSOALAN MENGENAI LEUKEMIA - Wan Haslindawani Wan Mahmood (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2017)
Leukimia ialah sejenis kanser darah dan kanser sumsum tulang yang biasa dilihat dalam masyarakat kita. Sebenarnya leukimia boleh dirawat jika pesakit diberikan rawatan awal. Buku ini mengupas dengan terperinci tentang pelbagai jenis leukimia yang terdapat dalam kamus perubatan, bagaimana penyakit ini berlaku dan tanda klinikal yang perlu diberikan perhatian serius oleh masyarakat. Penerangan yang jelas mengenai segala jenis leukimia dan maklumat terkini mengenai kanser darah yang perlu diketahui oleh pesakit dan masyarakat dihuraikan oleh penulis secara terperinci.