Seorang profesor bersama NGO Juita perkongsian bijak dalam kerja amal kebajikan masyarakat - Jamilah Ariffin (MPH Group Publishing, 2012)
Buku ini memberi peluang kepada pembaca untuk meninjau pengalaman hidup seorang Profesor yang berpindah dari menara gading di Kuala Lumpur ke Johor pada tahun 1995 untuk mengambil alih pucuk pimpinan NGO isteri wakil-wakil rakyat bernama JUITA. Dengan ilmu akademik dan pengalaman sebagai perunding dalam bidang pembangunan wanita beliau membantu merancang projek-projek kebajikan JUITA. Mengaplikasikan kaedah baru penajaan iaitu "Perkongsian Bijak" dalam mencari penaja projek, Jamilah Ariffin ternyata telah banyak menyumbang kepada bidang kebajikan tanahair.