Peguam kriminal extended - Ariff Azami Hussein (Ilham Books, 2022)
Manusia suka melihat hasil tanpa mempedulikan proses. Jika kes naik di mahkamah, banyak difokuskan kepada menang atau kalah kes tersebut. Pernahkah kita terfikir, bagaimana sebenarnya seorang peguam kriminal bekerja bagi memastikan keadilan tertegak? Adakah mudah membela tertuduh yang terlibat dalam kes jenayah? Peguam Kriminal Extended merupakan karya sekuel Peguam Kriminal karya Ariff Azami. Kali ini, penulis membawa pembaca menyelam babak-babak dalam dunia kepeguaman dengan lebih terperinci dan mendalam. Penulis mendedahkan realiti yang terjadi ketika berhadapan dengan pertuduhan. Buku ini akan membuka mata pembaca untuk memahami bahawa profesion peguam itu mempunyai disiplin ilmu yang perlu diikuti. Menelusuri kisah-kisah di kamar mahkamah serta perjalanan di sebalik tabir peguam kriminal, penulis menghidangkan kepada kita dengan menggunakan bahasa yang ringkas dan mudah untuk difahami bagi mereka yang bukan berlatar belakangkan bidang guaman.