Tentang melepaskan - Hafizul Faiz (JT Books PLT, 2022)
Kedewasaan ialah perjalanan yang misteri dan membingungkan. Ada hal yang tak pernah kita bayang, urusan yang tak pernah kita pinta, dan keadaan yang tak mampu kita kawal - dan tak dilupakan, kita juga akan bertemu dengan beberapa bentuk kegagalan yang tak pernah kita jangkakan. Namun semua itu hanyalah sebuah perjalanan. Kita harus terus bergerak. Mengutip apa yang ada, membuang apa yang tak perlu. Biar semakin kecil lingkaran hidup, tetapi semakin bererti. Cintailah diri secukupnya. Akui bahawa dalam hidup ini akan ada yang terpaksa kita lepaskan, walau tak mampu kita lupakan. Tentang Melepaskan merakam bait-bait kata Hafizul Faiz. Seperti biasa, beliau sering mengajak kita untuk mencintai masa lalu dengan cara melepaskan, sebelum memujuk kita untuk terus teguh dengan harapan yang masa hadapan tawarkan. Sederhana sebegitu? Ya, sesederhana itu.