Peraturan rumahtangga muslim - Said Mohd Addib (Akademi Al-Hikmah, 1996)
Buku ini menggariskan sahalus-halusnya perkara yang perlu diprogramkan unutk menangani berbagai kemungkinan masalah yang berlaku dalam rumahtangga. Sekiranya masih lagi terdapat mereka yang tidak mahu mendidik atau mentarbiyyah ahli keluarganya dengan peraturan rumahtangga muslim, pastinya segala rahmat tidak dapat dikecapinya malah mereka akan jadi orang yang rugi di dunia dan akhirat. Keberkatan, kerahmatan akan dirasai dengan meneliti bait-bait dalam buku kecil ini.