Nahu mudah belajar bahasa Arab dalam bahasa Melayu - Mohd Zulhisyam Mustapai; Zairul Mat Zain (Telaga Biru, 2012)
Buku Nahu Mudah ini merupakan sebuah buku nahu Bahasa Arab diinovasikan oleh penulis untuk memenuhi permintaan masyarakat hari ini yang mula sedar tentang kepentingan Bahasa Arab dalam kehidupan mereka. Khususntya sebagai umat Islam yang memerlukan kefahaman Bahasa Arab untuk memahami bacaan-bacaan dalam solat, zikir-zikir serta doa-doa harian.