Aku dijangkiti kehidupan cerita-cerita pesakit dan perawat psikiatri - Khairul Khairudin; Faris Nazrin; Dura Ain; Hidayu; Zul Azlin; Mohd Hazreen; Hidayah Jaris (Kata-Pilar (M) Sdn Bhd, 2020)
Tidak semua orang benar-benar 'hidup' - menjalaninya seperti majoriti masyarakat. Belajar, bekerja, berkeluarga, bersosial dan tiba di akhir usia dengan happily ever after. Kehidupan kadangkala satu tumor - tumbuh dan mencengkam pada batang tubuh, menyedut segala yang manis dan indah - lalu menukarnya menjadi racun dan mimpi ngeri. Kehidupan kadangkala satu sumpahan, membuatkan ia menjadi begitu hodoh dan menyakitkan. 'Aku Dijangkiti Kehidupan' adalah himpunan catatan oleh mereka yang menjalani hidup dengan rasa dan derita - yang berbeza dari manusia lainnya. Fizikalnya kelihatan sempurna - tetapi di dalam penuh liang luka. Ia catatan para penderita masalah kesihatan mental dan psikiatri serta perkongsian para perawatnya. Ya. Buku tentang pesakit dan doktor psikiatri - tentang hidup, dan mungkin tentang kematian. Juga tentang pertempuran sengit yang kelihatan senyap dari luar - tetapi bising, kalut dan huru-hara di dalamnya.