Aku dijangkiti kehidupan 2.0 cerita-cerita pesakit dan perawat psikiatri - Sarah A; Nur Jehaada; Rozanizam Zakaria; Zul Azlin; Lailatun Nadhirah; Kak Ngah-Alia; S Adnan; SY Sofia (Kata-Pilar (M) Sdn Bhd, 2022)
Benarkah hidup merupakan satu anugerah? Lahir, membesar, bercinta, berumahtangga, berkerjaya. Happily ever after. Sedangkan bagi sebahagian yang lain - hidup tumbuh menjadi satu sumpahan. Raksasa hitam yang menetas dalam kepala dan mengunyah diri dari dalam - sehingga mati kadangkala lebih didambakan. Aku Dijangkiti Kehidupan 2.0 merupakan himpunan pengalaman mereka yang dibelenggu oleh hidup. Pergelutan melawan stigma dan ketidakpedulian masyarakat dan suara kebencian dari dalam. Tersepit antara beban dan tanggungjawab - selain daripada pesakit dan perawat (psikiatris), kesiahatan mental turut mencorakkan hidup orang di sekeliling, terutama ahli keluarga. Dan naskhah ini merupakan suara hati mereka yang selama ini terpendam. Juga hampir padam. Jika benar hidup itu indah, mengapa ia amat menyakitkan?