Muhammad riwayat hidup berdasarkan sumber terawal - Lings, Martin (Siri Pencerahan Selangor, 2022)
Buku ini adalah di antara sirah Nabi Muhammad SAW yang terbaik pernah dihasilkan. Dengan gaya penulisan yang mudah difahami serta bahasa yang indah, Martin Lings menghadirkan kepada pembaca riwayat hidup baginda dengan terperinci. Selain sisi peribadi baginda, biografi ini turut menyentuh aspek sosial, ekonomi, dan politik pada zaman awal Islam.