Hikayat Kelana Sita Kembara - Wan Khairoslinda Wan Mohd. Khairi (Naskhah cerita panji, 2023)
Naskhah hikayat cerita panji ini merupakan salah satu koleksi cerita panji yang ada dalam simpanan Pusat Dokumentasi Melayu, Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP). Buku ini memuatkan transliterasi keseluruhan teks yang dialih huruf daripada huruf Jawi kepada huruf Rumi tanpa mengubah sebarang aksara dan gaya penceritaan. Berdasarkan proses transliterasi yang dilaksanakan secara teliti, maka isi kandungan naskhah hikayat ini dapat difahami dengan mudah. Buku ini turut merungkai deskripsi naskhah, fizikal naskhah, ikhtisar naskhah, ikhtisar teks, sistem ejaan dan aspek bahasa sebagai panduan para pengkaji dan peminat sastera tradisional.