Bermusim badai cinta - Zara Ryana (Penulisan Enterprise, 2013)
Sampai hati! Tergamak sungguh memperlakukannya sebegini. Mungkin sikap sambil lewa dan kurang prihatin dia menyebabkan teman lelaki sendiri curang. Semenjak itu, Arissa serik! Tak mahu bercinta lagi. Tapi... muncul pula seorang mamat ni, asyik menyakat dan mengacau hidupnya. Semakin lama, entah mengapa, kehadirannya mula membuatkan rasa geram dan sakit hati berubah menjadi sayang dan rindu... "Awak... suka saya?" "Sebagai bos, ya... mungkin," "Mungkin?" "Yalah. Sebab Encik Hez suka sakat saya, kenakan saya. Rasa suka tu jadi kuranglah." "Macam mana nak buat supaya suka tu tak berkurang tapi bertambah?" "Entah." Bertemu dengan Arissa yang selamba itu, Hezriq nekad untuk melanggar perjanjian yang telah dimeterainya. Hati dan perasaan, siapa dapat jangka? Ah, pedulilah apapun pantang larangnya, dia dah jatuh sayang dan cinta kepada gadis itu! Lantas segala kata-kata yang bermain dalam hati harus diluahkan di bibir. "I'm so in love with you, Arissa. Tolong jangan tolak. Can you? No one will know." Mendengar saja kata-kata itu, Arissa jadi resah sendiri. Namun Hezriq tak putus asa. "I'll lock it for you. Until I die." Oh, macam mana ni???! Walaupun Hezriq tahu hubungan ini takkan ke mana, namun mengapa Hezriq masih memberi harapan kepada Arissa? Semenjak itu, Arissa sering dilanda masalah dan musibah. Kehadiran Rayyan yang cuba melepaskannya daripada kesedihan bersama Hezriq menyebabkan hati Arissa jadi berbelah bahagi. Lalu... Siapakah yang mampu memiliki cinta sejati Arissa? Adakah kekal untuk Hezriq? Ataupun Rayyan yang menagih harapan? Atau... mungkin ada yang lebih berhak?