Khabib Nurmagomedov petarung Islam dari Dagestan - Abdul Latip Talib 1954- (Novel sejarah Islam, 2019)
Khabib Nurmagomediv, nama yang agak asing bagi bukan penggemar tempur MMA. Tetapi bagi yang sentiasa mengikuti MMA, ia adalah nama yang cukup besar. Sehingga novel ini ditulis, Khabib masih lagi tanpa kalah selepas 27 perlawanan. Dia sangat digeruni lawan dan dihormati kawan. Dia dalam gelanggang dia seperti kuku helang yang tajam dan keras, tetapi di luar gelanggang dia seperti bulu helang yang lembut dan santun. Namun yang pasti, baik di dalam ataupun di luar gelanggang dia adalah seorang Muslim yang tidak pernah gentar menyebut Alhamdulillah pada setiap kali kemenangannya. Inilah kisah beliau, Khabib Nurmagomediv, petarung Islam dari Dagestan.