Bangkitnya legasi anak iblis - Hadi Fayyadh (Directotal Management Services, 2020)
Memeterai Sebuah Janji. Waktu berjalan laju meninggalkan fasa-fasa yang dijanjikan. Makhluk setia dan pendusta bertelagah mencari kesenangan antara duniawi dan ukhrawi. Pelbagai bisikan, harapan dan kemewahan yang di manifestokan. Menitestonya tertulis sejak diusir hingga terbenam ke Neraka Jahannam. Iblis berusaha mencari sekutu dengan makhluk bermata satu, cacat kerana terzahir kesesatan yang lahir dari sifat hasad. Iblis mula menulis sejarah dari tinta penipuan, dakwat-dakwatnya dari darah manusia yang tertitis di atas lembaran janji-janji ini. Kemurkaan Tuhan beriringan membawa panji-panji dari Neraka. Ternyata Iblis tidak mahu keseorangan berteman di lohong api yang membungkam. Agenda direkayasa dari zaman berzaman. Syaitan setia menjadi rakandan teman, Dajjal, Munafik, Kafir, semuanya disatukan sebagai pengikut yang rela direjam di Jahannam. Apakah Iblis berjaya menakluk manusia dengan Janji-Janjinya?