Kehadiran yang ditunggu-tunggu Imam Mahdi di ambang pintu - Muhammad Isa Dawud 1951- (Hijjaz Records Publishing, 2018)
Pada zaman Imam Mahdi, hati dan jiwa akan mula bersinar. Hujan akan membasahi bumi yang sememangnya dahagakan kebenaran, mensucikannya daripada noda, kehinaan, kemiskinan dan kezaliman. Ufuk akan menerbitkan matahari yang bersinar. Harapan kemenangan yang sudah lama pergi, akan kembali. Fajar yang bakal terbit akan menyingkap segala kebenaran dengan solat dan gema takbir, "Allahu akbar!" Bumi tidak lagi diam dan lesu dengan pertempuran selepas petanda dari langit muncul. Lembaran yang mulia akan mencatat segalanya di seluruh pelosok dunia. Bintang kebenaran akan bersinar, tanda gurun Sina dan Palestin sudah bersatu. Justeru tiba seorang lelaki dengan kekuatan luar biasa, tetapi hatinya lembut dan suci. Itu adalah rahmat Allah khusus untuk penghuni bumi, agar mereka dapat bersatu di bawah kalimah yang satu. "Lailaha illallah...Muhammad Rasulullah".