IKIM 25 tahun memupuk kefahaman = 25 years nurturing understanding (Penerbit IKIM, 2017)
Buku ini merupakan rakaman perjalanan sejarah dan juga pencapaian IKIM sepanjang 25 tahun. Sejarah penubuhan IKIM hingga mencapai usia 25 tahun penubuhannya telah diterjemah melalui foto-foto terpilih yang mana ia menitipkan detik-detik penting pengalaman IKIM dalam memenuhi visi dan misinya selama ini.