Lembaran juzuk cinta - Furqan Fawwaz; Umi Anis (Koleksi tarbiah sentap, 2020)
Hafal Alquran? Ia bukan semudah satu dua tiga. Banyak kisah-kisah belakang tabir yang sangat menarik untuk dikongsi, menyayat hati, yang ramai tidak tahu. Lembaran juzuk cinta adalah inspirasi kisah benar, mengisahkan perjalanan kehidupan Umar, seorang anak yatim piatu untuk menjadi seorang al hafiz. Bersama pelajar-pelajar tahfiz yang lain, mereka mengharungi kehidupan yang penuh berliku. Penuh dengan onak berduri. Namun kaki terus melangkah walaupun sering kali jatuh tersungkur. Untuk berundur tewas, jauh sekali. Berjayakah Umar mencapai cita-citanya itu? Ikutilah kisah yang diadaptasi dari sebahagian kisah benar, pelajar-pelajar tahfiz yang jarang didedahkan buat tatapan masyarakat, dan pasti membuatkan air mata anda mengalir.