Dome of the rock rahsia kubah batu tergantung di Baitulmaqdis - Sarah Kamal (Hijjaz Records Publishing, 2020)
Buku ini berkisar tentang kisah benar Masjid Al-Aqsa, masjid yang perlu kita pertahankan demi maruah agama. Bangunannya berciri senibina Islam dihiasi pula dengan budaya Islam, ia menjelaskan betapa pentingnya masjid ini kepada umat, dilengkapi bahan rujukan termasuk beberapa ayat Quran yang berkaitan. Ia menceritakan tentang Masjid Kubah Batu atau batu Tergantung di Baitul Maqdis. Ia memberi ilmu yang tepat tentang sejarah Kubah Batu, "Dome of the Rock" atau lebih terkenal dengan panggilan Batu Tergantung yang kurang kita fahami. Semoga bermanfaat.