Seperti air yang mengalir - Pahrol Mohd. Juoi (JT Books PLT, 2022)
Kisah-kisah yang baik dan mengesankan itu seperti air - ia akan sentiasa mengalir, mencari kolam-kolam nurani untuk diisi. Lalu bagaikan air juga, ia membersihkan, menyucikan dan menjernihkan lembah-lembah jiwa. Usah jadikan hati seperti air yang bertakung - diamnya mengumpul kotoran dan pegunnya mengundang penyakit. Seperti Air yang Mengalir membawa cerita-cerita dari masa silam, juga mengandungi catatan-catatan yang penuh makna - yang apabila dibaca, ia seperti mendengar bunyi air, menenangkan. Ada banyak iktibar yang boleh diambil dan diamalkan dalam kehidupan, bila kita membacanya dengan hati yang terbuka. Jadilah seperti air - terus mengalir dan memberi manfaat kepada seluruh manusia di bumi.