KEMURUNGAN MENGANCAM KEHIDUPAN - Affizal Ahmad (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2017)
Kemurungan ialah satu daripada penyakit psikiatri yang menjadi penyakit yang utama di dunia. Penyakit ini sering menggangu fungsi manusia serta sosioekonomi sesebuah negara. Pesakit yang mengalami kemurungan major boleh bertindak di luar batas kewarasan fikiran