KEBERDAYAAN BAHASA MELAYU Teori dan Aplikasi - Pitchay Gani Aziz (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2023)
Sejauh manakah bahasa Melayu dapat dikekalkan? Apakah potensi masa hadapan bahasa Melayu? Persoalan seumpama ini menjadi tumpuan kajian keberdayaan bahasa yang dibincangkan secara komprehensif dalam buku ini berdasarkan Teori Keberdayaan Bahasa (Language Vitality Theory).