Garis masa hayat al-Rasul SAW - Zulkifli Mohamad al-Bakri Datuk Seri, Dr. 1969- (Karya Bestari Sdn. Bhd., 2023)
Mengkaji sirah perjalanan hidup Rasulullah SAW adalah amat penting bagi orang yang beriman agar dapat menjadikan Baginda SAW sebagai uswah dan qudwah. Justeru, buku ini dapat dijadikan panduan untuk lebih memahami dan mendalami bagaimana Baginda menggunakan sepenuh masa hayatnya untuk membawa umatnya ke jalan kebenaran. Buku ini juga disusun satu per satu berdasarkan peristiwa secara ringkas dan mudah melalui jalur kronologi dan garis masa berdasarkan rujukan kitab-kitab sirah.