SAUDARA KITA Kehidupan Islam Untuk Yang Memilih Islam - Cheng, Yamin (The Other Press Sdn. Bhd., 2023)
Apa erti Islam sebagai pilihan hidup saya? Menjadikan Islam sebagai idaman hati bererti memilih untuk menjadi manusia yang sebaik dan seindah makhluk yang bergelar khalifah Tuhan di muka bumi. Sehubungan itu, hidup sebagai manusia yang bersifat khalifah Tuhan di muka bumi memestikan seseorang itu untuk memiliki peribadi yang mulia dan murni yang memungkinkan dirinya unruk membina kehidupan duniawi yang berwajah syurgawi. Buku ini menerangkan secara umum tentang apakah yang dikatakan manusia yang berjiwa khalifah Tuhan di muka bumi serta kehidupan duniawi yang berwajah syurgawi dan bagaimanakah Islam memungkinkan imej manusia dan corak kehidupan sedemikian dicapai dan dikecapi.