REPUBLIK MARGA SATWA - Orwell, George (IBDE Ilham Sdn. Bhd., 2023)
Seperti sosialis dan komunis yang konon berjuang demi rakyat, menjanjikan bulan, bintang dan syurga kepada semua, sekata dan setara tiada memilih bulu, demikianlah janji segunung gandum dan padang hijau penuh bahagia buat para penghuni Ladang Binatang. Janji dan undang-undang diubah-ubah sesedap rasa penguasa (dalam satira ini, mereka adalah babi). Bakal tergapaikah syurga?