LAPORAN KAJIAN PENGESANAN GRADUAN 2022 (Bahagian Perancangan Strategik, Kementerian Pengajian Tinggi, 2023)
Laporan kajian ini merupakan satu platform terbaik yang menggambarkan senario kebolehpasaran graduan baharu di negara ini. Laporan statistik ini sangat penting dalam perancangan pembangunan pendidikan di Malaysia selaras dengan strategi dan inisiatif yang digariskan dalam Pelan Strategik Kebolehpasaran Graduan 2021-2025 yang menjadi panduan utama KPT dalam membuat perancangan.