Pemerintahan Islam dalam Masyarakat Majmuk - Abdul Monir Yaacob; Sarina Othman; Wan Roslili Abd Majid (Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM), 2000)
Buku Pemerintahan Islam dalam Masyarakat Majmuk ini adalah untuk mempertingkatkan kefahaman masyarakat tentang prinsip-prinsip Islam yang berkaitan dengan golongan bukan Islam di dalam sebuah negara pemerintahan Islam seperti Malaysia.