BIDAN - Nil (Buku Fixi Sdn Bhd, 2024)
Selepas empat tahun bertugas sebagai jururawat masyarakat di Sabah, Syifa' ditukarkan ke sebuah klinik desa di Hulu Terengganu. Sebut sahaja nama Klinik Desa Kpg. Petang, pastinya wajah mereka yang pernah mendengar cerita tentangnya akan berubah cuak. Begitu juga rasa hati Syifa' ketika mendengar cerita jururawat sebelumnya lari meninggalkan kuarters sehelai sepinggang pada tengah-tengah malam. Mungkinkah itu semua ada kaitan dengan jari-jari runcing berkuku panjang yang dilihatnya merayap-rayap di bawah pintu bilik mandi, ataupun pontianak yang tersenyum padanya ketika Syifa' sedang bersolat?