APA ITU TASAWUF - Lings, Martin 1909-2005 (IBDE Ilham Sdn Bhd, 2023)
Apa itu Tasawuf?-sebagaimana terzahir pada judul dan ukurannya-sebuah buku berupa pengantar. Namun ramai pembaca yang berhajat kepada sebuah buku kecil yang memberi tinjauan serba ringkas yang mudah difahami perihal ajaran ruhani Islam barangkali akan segera menyedari, sebaik membaca baru beberapa halaman daripada bab pertamanya, bahawa mereka sudah terpedaya dengan rupa zahirnya. Kerana buku ini tidak sesuai sebagai bacaan ringan bagi melayani hobi membaca sambil bersantai di kedai kopi. Sebaliknya, pengarangnya menuntut daripada pembaca sesuatu yang tiada kurang daripada "perhatian yang mendalam serta bersungguh-sungguh kepada benda bersifat ruhani.