REPUTASI - Nurin Insyirah (Buku Fixi Sdn Bhd, 2023)
Kalau aku katakan semua orang dalam dunia ini hipokrit, adil tak? Aku rasa, semua manusia ada sisi buruk yang ingin mereka sorokkan dari orang lain, lebih-lebih lagi jika sudah memiliki reputasi yang sangat kukuh - termasuklah aku sendiri. Kedudukan seseorang di negara Windaman bergantung kepada reputasinya. Anda perlu memasuki sekolah yang bagus untuk menjamin kehidupan yang selesa. Itulah budaya yang sudah diterapkan kepada semua penduduknya, termasuklah Airis yang sejak kecil sudah bercita-cita untuk menjadi yang terbaik dalam semua segi. Tetapi ada rahsia yang Airis perlu sembunyikan dari semua orang. Rahsia yang, jika terbongkar, mungkin akan memusnahkan masa depannya. Sekiranya dia disingkir dari Kolej Windaman, dia pasti akan terlempar ke jalanan seperti pengemis yang selalu dilihatnya di kaca TV. Tapi selama mana dia mampu berlakon untuk menyembunyikan keburukannya sendiri?