PENGENALAN PENDIDIKAN PINTAR CERDAS DAN KAEDAH PENGAJARAN TERBEZA - Mohd Hasrul Kamarulzaman; Noriah Mohd Ishak (Penerbit UPNM Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, 2024)
Pendidikan pintar cerdas dan kaedah pengajaran terbeza berkait rapat kerana kedua-duanya menekankan pentingnya memenuhi keperluan unik setiap pelajar. Dalam konteks pendidikan pintar cerdas, pengajaran terbeza adalah alat penting untuk memastikan pelajar berbakat dan pintar cerdas menerima cabaran dan sokongan yang sesuai untuk berkembang dengan optimum.