PENGURUSAN BENCANA : Isu Ketahanan Komuniti - Ahmad Azan Ridzuan; Noor Azmi Mohd Zainol; Haslinda Abdullah (Penerbit UPNM, 2022)
Pengurusan Bencana: Isu Ketahanan Komuniti disediakan untuk dijadikan panduan bagi pemahaman isu-isu yang berkaitan dengan ketahanan komuniti dalam menghadapi bencana. Komuniti sepatutnya berkemampuan untuk bertahan sekurang-kurangnya selama tempoh 72 jam ketika menghadapi bencana sebelum mendapat bantuan dari agensi bantuan bencana yang terlibat. Buku ini adalah hasil sumbangan dan gabungan artikel yang disunting dari para penyumbang artikel yang membincangkan isuisu berkaitan ketahanan komuniti dari perspektif konvensional dan perspektif Islam. Ini adalah salah satu landasan bagi penyumbang artikel untuk berkongsi hasil penyelidikan berdasarkan kepada pengurusan bencana.