PENAKLUKAN ANDALUSIA - Zaidan, Jurji (IBDE Ilham Sdn. Bhd., 2024)
Menjelang detik-detik terawal penaklukan Andalusia oleh tentera Islam, kerajaan Kristian yang mentadbir ketika itu dilanda pelbagai kemelut. Di sebalik cetera asmara antara seorang putera raja yang tersingkir dengan seorang gadis cantik, Penaklukan Andalusia mengheret pembaca ke sebuah dunia yang penuh tipu daya, helah perang, kebijakan dalam membuat keputusan dan sudah pasti, kehebatan para pejuang yang mendambakan kemenangan.