AJAIB - Syafiq Aizat (Siri Ajaib, 2024)
"Cikgu, masalah saya, saya boleh nampak hantu. Cikgu yakin cikgu boleh tolong saya?" Hidup ni gelap - Walaupun aku dapat melihat lebih daripada manusia lain. Tapi tanpa kegelapan tu, aku tak mungkin nampak bintang yang bercahaya... Selain kita ada 'mereka' - yang kebanyakan kita tak nampak. Dalam kita ada 'itu' - yang kita simpan sendiri. Nama aku Izaq. Dan ini kisah kami, budak-budak berumur 12 tahun yang terperangkap dalam masalah orang dewasa: 'mereka', 'itu', dan sedikit yang AJAIB.