TITAH PERANG : Terjemahan karya The Military Maxims of Napoleon - Bonaparte, Napoleon (The Biblio Press Enterprise, 2023)
Siapakah Napoleon Bonaparte? Beliau adalah pegawai tentera biasa yang kemudian memanjat tangga politik hingga berjaya ditabalkan menjadi Maharaja Perancis. Napoleon Bonaparte sangat digeruni kerana bukan sahaja mampu menawan Eropah dalam tempoh masa yang singkat, tetapi cekap bermain politik supaya dinaikkan pangkat sehingga menjadi pemerintah agung. Lahir daripada keluarga sederhana, bermula sebagai pegawai tentera biasa, tetapi mampu menjadi maharaja yang menakutkan seluruh Eropah supaya tunduk kepadanya.