PUMPUNAN BUDAYA PERIBUMI DI SABAH - Saidatul Nornis Mahali 1969- (Penerbit Universiti Malaysia Sabah, 2017)
Pumpunan Budaya Peribumi di Sabah menampilkan satu telaah budaya sebagai medium yang mengidentifikasikan kelompok etnik khusus di Sabah. Buku ini menampilkan perbincangan yang merangkumi pelbagai aspek kehidupan peribumi Sabah yang beragam sifatnya. Bermula daripada aspek adat-istiadat sehinggalah ke aspek rutin kehidupan yang melatari kelompok-kelompok etnik yang berkenaan. Memandangkan bahan-bahan berkait dengan masyarakat peribumi Sabah agak sukar diperoleh, maka buku ini ditampilkan sebagai satu usaha menampung ruang lompang yang ada. Semoga buku ini mampu memberi manfaat kepada semua pembaca.