RUNCING I - Zharulnizam Z.A (GRUP BUKU KARANGKRAF SDN. BHD., 2024)
Sejak Kampung Longkai dilanda geruh, kejadian pelik sering berlaku. Haji Ipin sedar ada kuasa jahat yang mengganggu. Makhluk durjana itu tiba-tiba muncul bertentang mata dengannya. Haji Ipin diserang sakit misteri. Matanya berulat dan perutnya membusuk. Dia tahu angkara siapa, tetapi mulutnya bagai dipasung. Kiai Shamsudin yang jauh di Batu Pahat mendapat firasat; Haji Ipin, rakan seperguruannya sedang diuji permainan sihir. Sebagai pendakwah, dia wajib menyeru yang hak dan menentang yang batil. Lantas, anak didiknya Hambali dihantar ke sana untuk memutihkan yang hitam dan menerangkan yang gelap. Pertempuran mistik untuk menyelamatkan nyawa pun terjadi. Zikir, tasbih dan tahmid menjadi senjata menentang syaitan laknatullah. Dalam debar dan gementar, mereka bergelut kerana sebuah dendam. Siapa yang menang dan siapa yang kalah... KEBENARAN adalah jawapannya.