Soal Jawab Tasawwuf - Ibrahim Jusoh (AKADEMI JAWI MALAYSIA, 2021)
Menampilkan asas-asas dan pengenalan terhadap ilmu taṣawwuf dalam bentuk soal jawāb yang ringkas dan padat. Antara kandungan soal jawāb ialah asas kepada ilmu tasawwuf, adab pada amalan dan ibadah serta sikap dan sifat seorang ahli tasawwuf. Kitāb ini beraṣal daripada tulisan tangan al-Marḥum Tuan Guru Ḥaji Ibrahim bin Jusoh (1917-1980) seorang alim dari negeri Perak. Tuan Guru pernah dilantik sebagai Ahli Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Perak dan beberapa jawatan penting yang lain. Ketika belajar di Makkah, Tuan Guru berpeluang berguru dengan beberapa orang alim dan menyalin serta membuat catatan terhadap hasil karya gurunya sewaktu dalam pengajian, seperti penyalinan kitab Bakurah al-Amani yang dipelajari secara langsung daripada Pak Da El. Kitab aṣal tulisan Tuan Guru dilampirkan sebagai rujukan pembaca.