Pengurusan Hukum Syarak Menurut Perspektif Usul Fiqh KAEDAH PENETAPAN & PERUNDANGAN HUKUM SYARAK - Selamat Hashim (UTM Press, 2017)
Buku ini membincangkan kaedah yang digunakan oleh mujahid dalam memehami bahasa nas. Ulama menghasilkan hukum syarak menerusi kedua-dua sumber induk.