Shaykh Muhammad Yasin al-Fadani dan Metode Penulisan Kitab al-Fawa'id al-Janiyyah - Mohd Hanafi Mohd Razali; Muhammad Adib Samsudin (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 2023)
Buku ini membahaskan latar belakang kehidupan dan keilmuan tokoh sarjana, iaitu Shaykh Muhammad Yasin bin Isa al-Fadani. Beliau merupakan seorang tokoh ilmuan Islam yang berasal dari Nusantara yang membesar dan menetap di Mekah al-Mukarramah.