Al-Durrah al-Fākhirah fi Kashf 'Ulūm al-Ākhirah = Mutiara Berharga dalam Menyingkap Ilmu Akhirat - Imam Al-Ghazali (The Biblio Press Enterprise, 2024)
Rasulullah bersabda: "Seseorang yang bijak adalah yang membuat persiapan untuk akhiratnya." Sebahagian daripada persiapan tersebut adalah dengan mengetahui apakah alam dan nasib yang menanti kita selepas mati. Dalam karya ini, Hujjat al-Islam Abu Hamid al-Ghazali memrihalkan suasana akhirat berlandaskan ayat-ayat al-Quran dan hadith, serta singkapan-singkapan yang telah diilhamkan kepadanya melalui pengalaman ruhani.