REKA BENTUK MASJID WARISAN MELAYU - Mastor Surat (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2017)
Buku ini membincangkan pelbagai tipologi atau penjenisan reka bentuk masjid di Tanah Melayu. Rupa bentuk masjid tersebut agak tersendiri yang secara langsung telah menyerlahkan leluhur seni bina masjid di Alam Melayu, yang membezakannya dengan rupa bentuk masjid warisan di dunia Islam yang lain.