Panduan Syarak tentang SUKAN - Engku Muhamad Tajuddin Engku Ali; Ahmad Taufik Jamil; Muhammad Afiq Hazwan Abu Bakar (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2023)
Buku yang mengandungi enam bab ini mengetengahkan pengertian dan sejarah beberapa jenis sukan. Selain memaparkan kebaikan sukan dari sudut kesihatan, dicadangkan juga aktiviti sukan yang baik kepada warga emas, wanita hamil, kanak-kanak dan remaja.