SEJARAH KEDAH - Buyong Adil 1907-1976 (Siri Sejarah Nusantara, 2020)
Buku sejarah Kedah ini ialah karangannya yang menceritakan Kedah pra-Islam, pengislaman raja-rajanya, hubungan Kedah dengan Siam dan salasilah raja-raja Kedah.