Tokoh Wanita Muslim Inspirasi Kepada Dunia - Umi Kalthum Ngah 1959-; Nor Liana Omar (Firdaus Press Publications, 2023)
20 wanita luar biasa daripada pelbagai latar belakang yang luar biasa, sumbangan mereka dalam pelbagai bidang diangkat sebagai inspirasi kepada dunia. Ada yang menjadi panglima perang yang mempertahankan agama dan pertiwi daripada penjajahan. Ada yang menjadi rujukan hal-hal adab dan ilmu. Mereka wanita terbilang, dikenang sepanjang zaman, keunggulan Islam dijulang, suri teladan peneguh iman.