TERJEMAHAN & PENJELASAN TUHFAT AL-ATFAL= MATAN ASASI ILMU TAJWID - Jamzuri, Sulayman ibn Husayn (Rihla Media, 2020)
Kitab Tuhfat al-Aftal merupakan sebuah karya penting yang dikarang oleh Syeikh Sulayman al-Jamzuri, seorang tokoh ilmuwan berwibawa abad ke 12H. Sehingga hari ini, Kitab Tuhfat al-Atfal masih lagi dijadikan sebagai rujukan dalam bidang Tajwid di pelbagai institusi pendidikan Al-Quran di dunia muslim.